Geplaatst op

Brandschades aan keukenbladen repareren

Brandschades aan keukenbladen repareren
Close-up van een brandschade, het wegfrezen en het uiteindelijke resultaat na de reparatie

Brandschades aan keukenbladen, zijn goed te repareren. Brandschades komen meestal voor op keukenbladen van HPL. Doordat het inbrandt en opbolt, is het geen eenvoudige schade.

Voordat het mooi wordt, wordt het eerst even erger. Eerst worden de brandplekken verwijderd, met een frees. Daarna wordt het laag voor laag opgebouwd. Op deze manier is het blad weer goed beschermd tegen water. Tot slot wordt er geretoucheerd om de tekening en/of het relief na te bootsen. Uiteindelijk wordt het geheel beschermd met een transparante lak.

Brandschades aan keukenbladen repareren, vereist relatief veel tijd. Om het perfecte resultaat te bereiken, is naast kundigheid ook geduld nodig. Om nog maar te zwijgen van een vaste hand. Rademaakt heeft door de jaren heen, de kundigheid verworven. De vaste hand was er al en het geduld is gegroeid. Zit u met een dergelijke schade en heeft u specifieke vragen, neem dan contact met ons op.

Reken er op dat een reparatie een aantal uur duurt. Dit is nodig om een zo perfect mogelijk eindresultaat te bereiken. Ik hoor u al denken “dat wordt dan vast duur!”. Het is best een bedrag, maar niet duur, als u nagaat hoeveel u bespaart omdat u geen nieuw keukenblad hoeft te kopen. Daarbij is het verwijderen en plaatsen van een keukenblad, veel ingrijpender.

Naast brandschades aan keukenbladen repareren, voeren wij ook andere reparaties uit. Om een indruk te krijgen, kunt u hier kijken.