Uitdagende schades herstellen dankzij onderzoek

Een aantal visuele voorbeelden van voor en na de reparatie

Uitdagende schades herstellen, kunnen voor wat hoofdpijn zorgen. Grote schades en schades op zwaarbelaste randen, vereisen een eigen aanpak. Grote schades zijn kwetsbaarder dan kleine schades. En of een schade op het horizontale vlak, of precies op de rand zit, is qua belasting/druk ook een groot verschil. Een paar foto’s, omdat beelden meer zeggen dan woorden. Dit toont aan, dat Rademaakt perfect weet om te gaan met deze uitdagingen.

uitdagende schades herstellen, hier aan een traptrede
Uitdagende schades herstellen – Voor; een grote schade aan een traptrede
Uitdagende schade hersteld door Rademaakt
Het resultaat nadat Rademaakt de schade heeft hersteld door Forte en smeltkit te combineren

uitdagende schades herstellen, hier aan een witte deur
Uitdagende schades herstellen – Voor; een grote schade aan een deur
uitdagende schade hersteld door Rademaakt
Het resultaat nadat Rademaakt de schade heeft hersteld door Forte en smeltkit te combineren

Uitdagende schades herstellen, hier aan de rand van een traptrede
Uitdagende schades herstellen – Voor; een schade aan de rand van een traptrede
Uitdagende schade herstellen, rand van traptrede
Het resultaat nadat Rademaakt de schade heeft hersteld door Forte en smeltkit te combineren

Uitdagende schades herstellen

Sommige schades zijn zo groot, dat het een uitdaging is of de oplossing sterk genoeg is. Hoe combineer je betrouwbaarheid met een esthetisch mooie afwerking? Vaak zijn praktische oplossingen lelijk. Een traprand moet niet afbrokkelen, maar het moet ook niet in het oog springen dat het beschadigd was.

Grote oppervlakten opvullen met een smeltkit, is mogelijk maar zeer tijdrovend en ook lastiger om het geheel strak te krijgen. Rademaakt heeft de mogelijkheid de meest uiteenlopende uitdagingen te testen in haar eigen atelier in Rotterdam. In dit geval was de zoektocht kort en krachtig.

Doel van het testen; zoek een oplossing om uitdagende beschadigingen snel, strak, krachtig en perfect op kleur te brengen. Forte wordt door onze klanten steeds vaker gebruikt als vervanger van epoxy. Het is perfect voor het vullen van grote knoesten en scheuren in hout. Het is eenvoudig en snel aan te brengen. Daarnaast droogt het snel, hard het snel uit. Het afvlakken is in een handomdraai gebeurd, maar het is beperkt in het gemak om kleuren te mengen.

De hardwassen van Novoryt zijn perfect onderling te mengen en op kleur te brengen. DE HAMVRAAG was dan ook; werken de Forte en smeltkit goed samen? Verdragen ze elkaar en vullen ze elkaar ,als het ware, goed aan? Het antwoord is een volmondig JA. Het is HET ANTWOORD op het herstellen van grote schades en schades op kwetsbare plekken.