Olies en onderhoudsproducten van Blanchon

LET OP – door Covid-19 gaat de bevoorrading minder snel. Mocht u een product willen bestellen, maar staat deze op ‘niet beschikbaar’, mail ons dan met uw vraag.

Begin 2018 is Rademaakt in contact gekomen met de producent en leverancier Blanchon. Het één van de grootste producenten in Frankrijk. Blanchon is gespecialiseerd in het produceren van prachtige olies en lakken voor voornamelijk houten materialen. De olies en lakken van Blanchon zijn kwalitatief hoogstaand en geven uw houtwerk extra karakter. Rademaakt kan voor u Blanchon producttesten uitvoeren op uw hout. U mag dit uiteraard ook zelf doen. Maar eerste een korte uitleg over het waarom en hoe.

Waarom de producten van Blanchon

Rademaakt staat achter de waarden van Blanchon. Zij houden zich actief bezig met de kwaliteit van de producten, met oog voor onze gezondheid en dat van het milieu. Net zoals Novoryt is dit ook een partij die openstaat voor feedback van klanten. Blanchon kan flexibel inspelen op de vragen vanuit de markt, doordat zij zelf haar eigen bindmiddel produceert. De ruwe grondstoffen komen voor 95% uit de EU.

Momenteel richten wij ons voornamelijk op de Parketolie Milieu en de Hardwaxolie. Daarbij horen natuurlijk ook de speciale schoonmaak– en onderhoudsproducten.Parketolie Milieu van Blanchon | Rademaakt

Daarnaast gelden in Frankrijk al strengere regels als het gaat om milieu en veiligheid. Hierdoor sorteren wij al voor op de richtlijnen die hoogstwaarschijnlijk ook in Nederland zullen gaan gelden. 

Blanchon houdt van hout! Dit zorgt er voor dat de producten het hout niet verstoppen, maar vaak juist accentueren. Alles bij elkaar werden wij enthousiast en hebben wij een aantal maanden heel wat producttesten uitgevoerd.

Samenvatting van de testresultaten

Samen met een aantal van onze klanten, hebben wij een groot gedeelte van de producten getest. De testers waren zo enthousiast, dat wij hebben besloten een aantal olies en lakken van Blanchon in ons assortiment op te nemen. De grootste voordelen op een rijtje:

  • geen penetrante en irritante luchten tijdens het verwerken
  • eenvoudig en snel te verwerken
  • de meeste producten zijn snel stofdroog
  • 1 harder voor de verschillende olies
  • 1 harder voor de verschillende lakken
  • producten hebben een prachtige wisselwerking met het hout
  • producten trekken in het hout, liggen er niet op, hierdoor de tekeningen van het hout blijven bestaan of worden benadrukt
  • oneindig veel kleuren creëren, dankzij de mengmogelijkheden
  • bij vragen is de contactpersoon van Blanchon snel en vakkundig in het leveren van een antwoord en/of oplossing
  • doordat een olie afgewerkt kan worden met een lak, wordt het eindresultaat minder onderhoudsgevoelig

Producttesten, zelf doen of laten doen

Omdat iedere houtsoort een andere interactie heeft met olies en lakken, bieden wij u de mogelijkheid om uw product te testen, met de producten van Blanchon. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Rademaakt kan de producttesten ook voor u uitvoeren. Zo hebben we onlangs voor een meubelmaker het e.e.a. getest: op verschillende houtsoorten, verschillende kleuren, verschillende olies en een olie/lak combinatie:

producttesten met de olies en lakken van Blanchon