Geplaatst op

Uitbreiding van ons assortiment met Blanchon

Met groot genoegen delen wij, team Rademaakt, u mee dat we ons assortiment hebben uitgebreid met hoge kwaliteit olies en lakken van het top merk Blanchon!

We hebben gekozen voor Blanchon, na meer dan 6 maanden testen. Deze tests hebben we samen met een aantal van onze vaste klanten uitgevoerd. Alle olies en lakken, die op dit moment te verkrijgen zijn in onze webshop, hebben wij getest. Blanchon heeft nog meer producten, dus het testen gaat door šŸ˜€ Mocht u ook een steentje bij willen dragen, bel of mail Puk via +31(0)6 28 564 636 of puk@rademaakt.com. Alle testen vinden plaats in ons atelier in Rotterdam.

Naast de geslaagde testen, vinden bij de houding van Blanchon ook erg prettig. Ze behouden oog en interesse voor de hoge kwaliteit van de producten, de mens die het gebruikt en het milieu dat men zo min mogelijk wil belasten. Blanchon heeft dezelfde houding als Novoryt: alle vragen zijn welkom! Als er vragen zijn die niet direct beantwoord kunnen worden, dan wordt er in het eigen laboratorium getest.

Een van de uitgevoerde testen: Intensiv Invisible lak. Deze bestaat uit 2 componenten en lijkt op Skylt, maar is net even anders. Zo hoef je bijvoorbeeld niet 10 minuten te wachten na het mengen. De droogtijd tussen de lagen bedraagt minimaal 4 uur. Het belangrijkste: De Intensiv heeft brandklasse CflS1. Dit betekent dat het gebruikt kan/mag worden voor het behandelen van vloeren, trappen etc in openbare ruimtes. Deze Intensiv lak is ook toe te passen op binnenbeton!

olies en lakken van Blanchon
Blanchon IntensivĀ® lak zuren test

De kleuren- en interactietest van Solid’Oil op eiken fineer, was een test waaraan de testers veel plezier hebben beleefd. Het gemak van het aanbrengen en het achterwegen blijven van een enorm penetrante geur, gaf het eerste positieve gevoel. Het effect van de olie op de fineer, maakte dat alles klopte! Prachtige werking met het fineer!

Blanchon solid oil op eiken fineer
Blanchon solid’oil op eiken fineer

Nadat de Solid’Oil was getest, is er een nieuwe plank gemaakt. Deze test was gericht op het gebruik van Solid’Oil PLUS Intensiv lak. Het ultieme resultaat: de prachtige kleuren en structuren van het hout dankzij de Solid’Oil plus de extra bescherming door Intensiv lak.Ā  De Intensiv wordt 24 tot 36 uur na de Solidoil aangebracht, met heel tof resultaat, zie hieronder.

Blanchon Intensiv Lak en Solid'oil
Het effect van olie en lak op hout