Geplaatst op

Keukenbladen van keramiek – goed te repareren

keukenbladen van keramiek repareren
Keukenbladen van keramiek beschadigen relatief makkelijk, juist doordat het een hard materiaal is. Klinkt tegenstrijdig en toch zijn de meeste reparaties die Rademaakt uitvoert voor keukens, bladen van keramiek.

Mocht u ooit de pech hebben en uw keramiek keukenblad beschadigen, als er een chip af is gekomen, bewaar deze dan. Met een beetje geluk kan het stukje goed terug geplaatst worden. Het is niet altijd mogelijk, als de breuk niet mooi is, ontstaat er een hoogte verschil tussen de chip en de rest van het keukenblad. Lukt het wel om de chip goed terug te plaatsen, dan komt het ten goede van de sterkte van de reparatie.

In bovenstaande foto is goed te zien, dat de chip goed teruggeplaatst kon worden; na de reparatie en retouche is er niets meer terug te zien. Heel fijn om te kunnen vergeten dat er ooit een beschadiging was 😉

Keukenbladen van keramiek zijn het best te retoucheren als er een kleine tekening in zit, wat vaak het geval is. Mocht het geheel uit een uniekleur bestaan, dan is het goed om de RAL of NCS kleurcode te weten.

Voorbeelden van andere keukenreparaties vindt u hier.